Αυξάνει ενέργεια και αντοχή
  Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό
  Ενισχύει συγκέντρωση και μνήμη
  Πανίσχυρο αντιοξειδωτικό
  Βελτιώνει την ποιότητα ζωής

Ο Λογαριασμός μου

Τηλεφωνικές Παραγγελίες – Εξυπηρέτηση Πελατών   2321 600920

 | Χρήση της σπιρουλίνας ως “αντιικό όπλο”

 Ποιά είναι τα οφέλη της σπιρουλίνας;

Από αρχαιοτάτους χρόνους, πολλοί την εκθείασαν για τις ευεργετικές της ιδιότητες και έχει χαρακτηριστεί ουκ ολίγες φορές“Υπερτροφή του μέλλοντος”. Δικαίως. Αυτό το όμορφο γαλαζοπράσινο φύκι που ονομάζουμε Σπιρουλίνα -αφού μοιάζει με μικρό έλικα – περιέχει την “μαγική” πρωτεΐνη C-φυκοκυανίνη (C-PC) ενισχύοντας τις θεραπευτικές και

      αντιοξειδωτικές

      αντιφλεγμονώδεις

      αντικαρκινικές 

δράσεις της, άλλα και την θετική επίδραση που προσφέρει συνολικά στον ανθρώπινο οργανισμό και συγκεκριμένα στο ανοσοποιητικό σύστημα. Άλλωστε, τα οφέλη της σπιρουλίνας για την υγεία είναι καλά τεκμηριωμένα. Δεν είναι τυχαίο ότι η δυνατότητα χρήσης της σπιρουλίνας ως “αντιικό όπλο” με ανασταλτική δράση κατά των ιών έχει δοκιμαστεί σε πολλούς ιούς στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε ιογενείς λοιμώξεις (γρίπη Α (H1N1), HCV, HIV). 

 | Έξτρα ευχάριστα νέα για τη Σπιρουλίνα!

Τι αποκάλυψε πρόσφατη μελέτη;

Αρκετές μολύνσεις από ιούς -συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου ιού που μας ταλανίζει ως ανθρωπότητα- προκαλούν σύνδρομο ενεργοποίησης μακροφάγων (MAS) και στη συνέχεια υπερκυτταροναιμία, που συνήθως αναφέρεται ως καταιγίδα κυτοκίνης (CS).

 Με απλά λόγια,  η έντονη ανοσοαπόκριση του σώματός μας απέναντι σε έναν ιό, μπορεί να είναι το ίδιο επικίνδυνη όσο και ο ίδιος ο ιός που προκαλεί την ασθένεια. 

Παρόλα αυτά, τα ενθαρρυντικά νέα με τις επιπρόσθετες ιδιότητες της σπιρουλίνας δεν άργησαν να φανούν αφού ομάδα επιστημόνων και ερευνητών, μέσω της πρόσφατης μελέτης τους που δημοσιεύθηκε στο <Marine Biotechnology>, – διεθνές περιοδικό με επίκεντρο τη Θαλάσσια Γονιδιωματική, τη Μοριακή Βιολογία και τη Βιοτεχνολογία – διαπίστωσαν ότι ένα εκχύλισμα φωτοσυνθετικά ενισχυμένης σπιρουλίνας μειώνει κατά 70 τοις εκατό την απελευθέρωση πρωτεΐνης ανοσοποιητικού συστήματος που μπορεί να προκαλέσει καταιγίδα κυτοκίνης στους πνεύμονες -οξεία βλάβη οργάνων. 

 | Η Σπιρουλίνα ως Υπερτροφή 

Γιατί την λατρεύουν οι χορτοφάγοι;

Αυτό το μικρό και θαυματουργό φύκι, μπορεί και κρύβει μέσα του τόσες πολλές βιταμίνες και στοιχεία απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πως όμως βοηθάει η Σπιρουλίνα τον οργανισμό; Μερικά συστατικά απαντώνται στη σπιρουλίνα στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν βρεθεί ποτέ σε τρόφιμα. Συγκεκριμένα, περιέχει: 

πρωτεΐνη: πλήρη και υψηλής βιολογικής αξίας (40%)

βιταμίνες: Β1, Β5 και Β6, Β12

σίδηρο: 58 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ωμό σπανάκι

βιταμίνη Ε: με βιολογική αξία 49% μεγαλύτερη σε σχέση με τη συνθετική βιταμίνη Ε

β-καροτένιο: προβιταμίνη Α

γ-λινολενικό οξύ: βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερίνης στο αίμα

ιχνοστοιχεία και μέταλλα: ασβέστιο, φώσφορος, χλώριο, ψευδάργυρος, μαγγάνιο, χαλκός

ελάχιστες θερμίδες: πέντε γραμμάρια σπιρουλίνας αποδίδουν περίπου 14,5 

 

Αναγνωρίζοντας τη θεραπευτική δυναμική των μπλε-πράσινων φυκών Spirulina, τα τελευταία χρόνια, τα προϊόντα Σπιρουλίνας προσελκύουν αυξανόμενο ενδιαφέρον λόγω των διαφορετικών χρήσεων και συνταγών της Σπιρουλίνας στη καθημερινή διατροφή, ειδικά για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική (vegan) διατροφή, δεδομένου ότι είναι superfoods με πολλαπλά οφέλη για την υγεία

 

Επιπλέον, προτιμώνται ευρέως λόγω της ευχάριστης γεύσης τους και συγκεκριμένα για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Β12. Η Σπιρουλίνα δεν είναι απλώς ακόμα ένα συμπλήρωμα διατροφής. Είναι το ιδανικότερο αλλά όχι μόνο . Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά  που περιέχει μας επιτρέπουν να μιλάμε για μια υπερτροφή η οποία έρχεται να υπερκαλύψει ένα πολύ μεγάλο κενό στην καθημερινότητα του ανθρώπου χορτοφάγου ή μη.

Πηγές |

 

{1} The True Value of Spirulina: Journal of Agricultural and Food Chemistry 2020

https://pubs.acs.org/doi/full/10.1021/acs.jafc.9b08251

 

{2} The Use of Nutritional Supplements: School of Agriculture & Food Nutrition Technology

http://eureka.teithe.gr/jspui/bitstream/

 

{3} Photosynthetically Controlled Spirulina, but Not Solar Spirulina, Inhibits TNF-α Secretion: Potential Implications for COVID-19-Related Cytokine Storm Therapy: Marine Biotechnology 2020

https://link.springer.com/article/10.1007/s10126-021-10020-

Ανακαλύψτε εδώ τα προϊόντα

και τις #νέες μπάρες δημητριακών της Spirulina Supreme! 

 

Αφήστε μια απάντηση