Θρεπτικά της Spirulina Supreme

Θρεπτικά της Spirulina Supreme

Ποια είναι τα Θρεπτικά της Spirulina Supreme; Διαβάστε για την πρωτεΐνη, τις βίταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά που περιέχει και συμβάλουν στην υγεία του οργανισμού σας!

Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη της σπιρουλίνας είναι υψηλή (50 έως 70 g / 100 g ξηράς ύλης). Σε αντίθεση με άλλους μικροοργανισμούς που προσφέρονται ως πηγές πρωτεϊνών (ζύμες…) η σπιρουλίνα δεν περιέχει κυτταρικά τοιχώματα αλλά εύθραυστο περίβλημα. Αυτό το γεγονός εξηγεί την εξαιρετική πεπτικότητα των πρωτεϊνών σπιρουλίνας (83-90%).

Επιπλέον, η σύνθεσή τους εξισορροπείται με την παρουσία 8 απαραίτητων αμινοξέων (τα οποία δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό): ισολευκίνη, λευκίνη, λυσίνη, μεθειονίνη, φαινυλαλανίνη, θρεονίνη, τρυπτοφάνη και βαλίνη. θρεπτικά 

Η σπιρουλίνα περιέχει περίπου 1 g / 100 g γάμμα -λινολενικού οξέος και ως εκ τούτου μπορεί να θεωρηθεί ως μία από τις πιο γνωστές πηγές αυτού του βασικού λιπαρού οξέος, μετά από ανθρώπινο γάλα και ορισμένα ασυνήθιστα φυτικά έλαια (έλαια νυχτολούλουδου, κουκούτσια φραγκοστάφυλου και ειδικά κάνναβις). Η παρουσία του γ-λινολενικού οξέος πρέπει να τονιστεί λόγω της σπανιότητάς του στα κοινά τρόφιμα και της υψηλής υποτιθέμενης τροφής του. Αυτό το λιπαρό οξύ είναι πρόδρομος των μεσολαβητών που εμπλέκονται σε αντιφλεγμονώδεις και ανοσολογικές διαδικασίες. θρεπτικά 

Προβιταμίνη Α (β-καροτένιο) : η σπιρουλίνα περιέχει περίπου 200 mg β-καροτίνης και περίπου 100 mg κρυπτο-ξανθίνης ανά 100 g ξηράς ύλης. Αυτά τα δύο καροτενοειδή μπορούν να μετατραπούν σε βιταμίνη Α από τα θηλαστικά ανάλογα με τις ανάγκες. Δεδομένου ότι οι ανάγκες σε βιταμίνη Α υπολογίζονται σε ενήλικες με λιγότερα από ένα mg την ημέρα, ένα έως δύο γραμμάρια σπιρουλίνας είναι σε μεγάλο βαθμό επαρκή για την ικανοποίησή τους.

Βιταμίνες Β: η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε βιταμίνες Β (Β1, Β2, Β6, Β12). Η ενεργή πρόσληψη βιταμίνης Β12 θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 20% της δόσης (160-300 mg / 100 g), αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι μια ενδιαφέρουσα πηγή. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 είναι συχνή, είτε λόγω έλλειψης πρόσληψης (περίπτωση αυστηρής χορτοφαγικής δίαιτας) είτε λόγω έλλειψης απορρόφησης. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι ορισμένες παθολογικές καταστάσεις οδηγούν συστηματικά σε ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, όπως στην περίπτωση λοιμώξεων από τον ιό HIV που οδηγούν στο AIDS.

Ορυκτά και ιχνοστοιχεία : ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μέταλλα στη σπιρουλίνα είναι: σίδηρος, ασβέστιο, φώσφορος και μαγνήσιο:

Πρέπει να υπογραμμιστεί η υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο σε σίδηρο (70-100 mg / 100 g). Επιπλέον, αυτός ο σίδηρος είναι ιδιαίτερα απορροφήσιμος  (περίπου 30-40% θα μπορούσε να απορροφηθεί ή ακόμη περισσότερο εάν η σπιρουλίνα λαμβάνεται με βιταμίνη C). Συγκριτικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι από τις καλύτερες πηγές σιδήρου σε δίαιτες με χαμηλά λιπαρά, περιέχουν μόνο 150 έως 250 mg / kg. Επιπλέον, τα δημητριακά περιέχουν συστατικά που περιορίζουν έντονα την απορρόφηση σιδήρου. Επιπλέον, τα συμπληρώματα σιδήρου που χορηγούνται ως θειικός σίδηρος μπορεί να είναι ανεκτά από το γαστρεντερικό σωλήνα. Η ανεπάρκεια σιδήρου είναι ευρέως διαδεδομένη, προκαλώντας αναιμία ειδικά σε έγκυες γυναίκες και υποσιτισμένα παιδιά.

Το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο υπάρχουν στη σπιρουλίνα σε ποσότητες συγκρίσιμες με αυτές που βρίσκονται στο γάλα. Οι σχετικές ποσότητες αυτών των στοιχείων είναι ισορροπημένες, γεγονός που αποκλείει τον κίνδυνο αφαλάτωσης από περίσσεια φωσφόρου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περιοχές με εδάφη με ανεπάρκεια μαγνησίου είναι κοινές και προκαλούν ανεπαρκή σύνδρομα στους πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων καρδιαγγειακών και νευρικών διαταραχών

Η φυκοκυανίνη είναι μια αρκετά σπάνια χρωστική ουσία στη φύση. Η συγκέντρωσή του στη σπιρουλίνα είναι κατά μέσο όρο 10 έως 11%. Εκτιμάται ως μια φυσική μπλε βαφή στη βιομηχανία τροφίμων, πολλές έρευνες συνεχίζονται για να γνωρίζουμε όλες τις ιδιότητές της. Διαθέτει αντιοξειδωτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Η φυκοκυανίνη διεγείρει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

J. Falquet et J.-P. Hurni, Antenna Technologies, 2006

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Πως η Σπιρουλίνα συμβάλει στην άμυνα του οργανισμού

Η Σπιρουλίνα είναι υπερτροφή η οποία συμπληρώνει με εξέχοντα θρεπτικά συστατικά την καθημερινή διατροφή. Καταναλώνεται σε πολύ μικρές ποσότητες 1γρ-4γρ ανάλογα του σωματότυπου, Θεωρείται κατάλληλη για τον σύγχρονο άνθρωπο της πόλης επανορθώνοντας τις επιπτώσεις της μη ισορροπημένης διατροφής που οφείλονται είτε σε λάθος επιλογές, είτε στον απαιτητικό και αγχώδη τρόπο ζωής. Μερικά από τα χαρακτηριστικά της σπιρουλίνας στον οργανισμό, μετά από επιστημονικές έρευνες έχουν βρεθεί ότι είναι: περιέχει πιο εύπεπτη και απορροφήσιμη μορφή πρωτεΐνης από το μοσχάρι καταστρέφει καρκινικά κύτταρα (καρκινος στήθους) βοηθά στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης παρέχει σχεδόν κάθε βιταμίνη και μέταλλο που έχει ανάγκη ο οργανισμός κατευθείαν από τη φύση και όχι από χημική βιομηχανία. παρέχει πολύ περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, καθώς και μαγνήσιο βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος περιέχει ουσίες που βοηθούν στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό όπως το κάδμιο, το αρσενικό κα βοηθά την πνευματική απόδοση προστατεύει το νευρικό σύστημα από αλλοιώσεις είναι ιδανικό για ανθρώπους με χρόνιες ηπατικές νόσους καθώς και άτομα που καπνίζουν και πίνουν πολύ αλκοόλ διαδραματίζει προστατευτικό ρόλο έναντι της αρθρίτιδας, του άσθματος, καρδιαγγειακών παθήσεων έχει την δυνατότητα να επηρεάζει την αιμοποίηση ρυθμίζοντας την παραγωγή κυτοκινών και αντισωμάτων με την επίδραση της σπιρουλίνας ενεργοποιούνται τα Τ και Β κύτταρα καθώς και τα μακροφάγα
Η Σπιρουλίνα είναι υπερτροφή η οποία συμπληρώνει με εξέχοντα θρεπτικά συστατικά την καθημερινή διατροφή.

Πως η Σπιρουλίνα συμβάλει στην άμυνα του οργανισμού

 

Για πρόληψη προσβολής και επιβοηθητική ίαση του κορωνοϊού με την υπερτροφή Σπιρουλίνα. Πως η Σπιρουλίνα συμβάλει στην άμυνα του οργανισμού μιλά ο Dr. Γεώργιος Τσιρόπουλος, πρώην Δ/ντής Ερευνών του «Δημόκριτου» και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης.

Μιλώντας στο iefimerida για τα πολλαπλά οφέλη της Σπιρουλίνας ο Dr. Γεώργιος Τσιρόπουλος, αναφέρει πώς πολλές πανδημίες έχουν πλήξει τιςανθρώπινες κοινωνίες προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους έως και εκατομμύρια, καταστρέφοντας οικονομίες και πολιτισμούς. Η τελευταία πανδημία, οφείλεται στον κορωνοϊό COVID-19, έναν ιό ζωολογικής προέλευσης, που μεταδόθηκε στον άνθρωπο σε παγκόσμια κλίμακα πιθανώς από νυχτερίδες. Μέχρι σήμερα, δυστυχώς, δεν έχουν αναπτυχθεί εμβόλια ή αποτελεσματικά φάρμακα τα οποία αναμένονται.

Για να εμποδιστεί η ανεξέλεγκτη διάδοση του ιού εφαρμόζονται πρακτικά μέτρα, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η επιβολή καραντίνας, κλπ.

 

 

 

Σπιρουλίνα στον κορωνοϊό
Πέραν αυτών των μέτρων προστασίας, η επιστήμη της ανθρώπινης διατροφής προτείνει τη χρήση φυτικών βιομορίων (phytonutrients), τα οποία δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγουν το επίπεδο υγείας των ανθρώπων, έτσι ώστε ο ιός να μη βρίσκει πρόσφορο έδαφος προσβολής, ενώ συγχρόνως, προσφέρουν επιβοηθητική ίαση, σε περιπτώσεις εξελισόμενων προσβολών.

¨Η Σπιρουλίνα συμβάλει στην άμυνα του οργανισμού¨

Η σπιρουλίνα είναι το κορυφαίο φυτικό βιομόριο το οποίο προσφέρει σε «πακέτο» εκτός από πρωτεϊνη (70%), βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και άλλα μοναδικά βιομόρια, όπως λιπαρά οξέα (ω-3, ω-6, ω-9), φυτοχρωστικές (χλωροφύλλη, καροτίνες, φυκοκυανίνες), ένζυμα και ιχνοστοιχεία. Γι’ αυτό η σπιρουλίνα είναι το Νο 1 καλύτερο «πακέτο» με όλα τα βιομόρια ανέπαφα, όπως τα έφτιαξε η φύση και έχει αναγνωριστεί επίσημα και διεθνώς ως superfood από τον ΟΗΕ, με αναγνώριση της δυνατότητας χρήσης της για επιβοηθητική ίαση (supplementary cure), σε πολλές ασθένειες ή προβληματικές καταστάσεις υγείας, μέσω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Δεύτερη αναγνώριση της αξίας της Σπιρουλίνα είναι από τη ΝΑΣΑ, η οποία την χρησιμοποιεί ως στοιχείο της δίαιτας των αστροναυτών, χαρακτηρίζοντας την ως : The food of the future.

Επιστημονικές αναφορές για την αξία της σπιρουλίνας ως ασπίδας υγείας
Αντιϊκή Δράση: Η αντιϊκή δράση της έχει αναφερθεί σε πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις. Συγκεκριμένα, σε χαμηλές δοσολογίες παρεμποδίζει την αναπαραγωγή των ιών, ενώ σε υψηλές δοσολογίες μπλοκάρει εντελώς την αναπαραγωγή τους.
Εκχυλίσματα σπιρουλίνας (ca-sp, calcium spirulina) παρεμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό πολλών ιών, εμποδίζοντας τη διεισδυσή τους στα ανθρώπινα κύτταρα χωρίς καμία τοξικότητα στα κυτταρά μας. Δηλαδή δεν σκοτώνουν τους ιούς άμεσα, αλλά δεν επιτρέπουν την είσοδο και τον πολλαπλασιαμό τους μέσα στα κύτταρα των ξενιστών. Η αντιϊική δράση του εκχυλίσματος ca-sp έχει διαπιστωθεί στους ιούς : adenovirus 40, HSV-1, influenza virus, HVMV, MUMPS, MEASLES, HIV-1, HIV-2.
Ερευνες επιστημόνων του National Cancer Institute των ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι ουσίες (extracts) spirulina και άλλων κυανοφικών (σύνολο 60), έχουν σημαντικές αντιϊικές δυνατότητες μειώνοντας την παθογένεια λόγω ιώσεων.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Η σπιρουλίνα σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές δημοσιεύσεις έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί μία σειρά διαφορετικών κυττάρων του ανοσοποιητικού όπως : Τ-κύτταρα, Β-κύτταρα, ΝΚ κύτταρα και μακροφάγα, καθώς και την πρόκληση παραγωγής γ-ιντερφερόνης και άλλων κυτοκινών.

Αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική δράση: Η κύρια πρωτεΐνη της σπιρουλίνας, η φυκοκυανίνη (C-PC) χορηγείται σε μορφή δισκίων ως αντιφλεγμονώδες, ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση, καθόσον δρα ως επιλεκτικός παρεμποδιστής του ενζύμου cyclooxygenase-2, προκαλώντας απόπτωση σε ενεργοποιημένα μακροφάγα RAW 264.7.

Η σπιρουλίνα και οι Ισπανοί κατακτητές του 16ου
Οι Ισπανοί κατακτητές του Mexico, τον 16ο αιώνα παρατήρησαν τους Ατζέκους να συλλέγουν με λεπτά δίχτυα από λίμνες φυσική σπιρουλίνα και να την μετρέπουν σε κέικ, κύριο συστατικό της διατροφής τους. Σήμερα αυτή η διαδικασία γίνεται συστηματικά στην λίμνη Texcoco. Παρόμοια διαδικασία εφαρμόζεται στο Chad της Αφρικής στη λίμνη Kossoron, όπου η σπιρουλίνα είναι κύριο συστατικό των τοπικών πληθυσμών, ιδιαίτερα για τις εγκυμονούσες γυναίκες και στην τοπική φαρμακευτική. Μετά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο Γερμανοί και Γάλλοι καθηγητές μελέτησαν λεπτομερώς τη σπιρουλίνα. Το 1967 η σπιρουλίνα ανακυρήχθηκε ως «η εξαιρετική πηγή διατροφής του μέλλοντος», από την Διεθνή Ενωση Μικροβιολόγων.

Η Σπιρουλίνα συμβάλει στην άμυνα του οργανισμού

Μελέτες για τη χρήση σπιρουλίνας κατά του κορωνοϊού
Η σπιρουλίνα και τα εκχυλίσματά της έχουν αποδειχθεί ότι είναι ικανά να ελέγχουν σημαντικά πολλές ιώσεις που οφείλονται σε παρόμοιους του COVID-19 ιούς.Αυτή την περίοδο ερευνητές στις ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα, Ευρώπη και Ιαπωνία μελετούν τις δυνατότητες της χρήσης τους εναντίον του COVID-19, ως παράγοντα επιβοηθητικής ίασης.
Κλινικές μελέτες, ο ΟΗΕ και η NASA επιβεβαιώνουν ότι η σπιρουλίνα είναι μία ασφαλής υπετροφή που μπορεί να λαμβάνεται από όλους για εξασφάλιση υγείας, με ιδιότητες τόσο προφυλακτικές, όσο και θεραπευτικές.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η λήψη σπιρουλίνας από άτομα που έχουν βρεθεί ασυμπτωματικοί ή έχουν αποθεραπευθεί και ο οργανισμός τους έχει ανάγκη μία δυνατή υπερτροφή.

 

▪️ Συσκευασία Φιάλης 180 Δισκίων ▪️ Συσκευασία Refill 120 & 480 Δισκίων ✔️ 100% φυσικό προϊόν ✔️ 100% Ελληνικό προϊόν ✔️ Συλλέγεται και αποξηραίνεται φυσικά με τη βοήθεια του ήλιου ✔️ Δισκιοποιείται στα 300mg χωρίς πρόσθετες ουσίες και έκδοχα

Πηγή: iefimerida.gr –  https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronoios-thorakisi-toy-organismoy-me-spiroylina

Πώς βοηθάει η σπιρουλίνα τον οργανισμό – 13 σημεία που στηρίζει η επιστήμη

Η Σπιρουλίνα  είναι υπερτροφή η οποία συμπληρώνει με εξέχοντα θρεπτικά συστατικά την καθημερινή διατροφή.

Καταναλώνεται σε πολύ μικρές ποσότητες 1γρ-4γρ ανάλογα του σωματότυπου,

Θεωρείται κατάλληλη για τον σύγχρονο άνθρωπο της πόλης επανορθώνοντας τις επιπτώσεις της μη ισορροπημένης διατροφής που οφείλονται είτε σε λάθος επιλογές, είτε στον απαιτητικό και αγχώδη τρόπο ζωής.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της σπιρουλίνας στον οργανισμό, μετά από επιστημονικές έρευνες έχουν βρεθεί ότι είναι:

 • περιέχει πιο εύπεπτη και απορροφήσιμη μορφή πρωτεΐνης από το μοσχάρι
 • καταστρέφει καρκινικά κύτταρα (καρκινος στήθους)
 • βοηθά στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης
 • παρέχει σχεδόν κάθε βιταμίνη και μέταλλο που έχει ανάγκη ο οργανισμός κατευθείαν από τη φύση και όχι από χημική βιομηχανία.
 • παρέχει πολύ περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, καθώς και μαγνήσιο
 • βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος
 • περιέχει ουσίες που βοηθούν στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό όπως το κάδμιο, το αρσενικό κα
 • βοηθά την πνευματική απόδοση
 • προστατεύει το νευρικό σύστημα από αλλοιώσεις
 • είναι ιδανικό για ανθρώπους με χρόνιες ηπατικές νόσους καθώς και άτομα που καπνίζουν και πίνουν πολύ αλκοόλ
 • διαδραματίζει προστατευτικό ρόλο έναντι της αρθρίτιδας, του άσθματος, καρδιαγγειακών παθήσεων
 • έχει την δυνατότητα να επηρεάζει την αιμοποίηση ρυθμίζοντας την παραγωγή κυτοκινών και αντισωμάτων
 • με την επίδραση της σπιρουλίνας ενεργοποιούνται τα Τ και Β κύτταρα καθώς και τα μακροφάγα

Διαβάστε ακόμα:

Πώς καταναλώνεται η σπιρουλίνα;

Πώς καλλιεργείται η σπιρουλίνα από την Spirulina Supreme;

Οι Αντιοξειδωτικές Ενώσεις της Spirulina Supreme. Πως βοηθά η σπιρουλίνα τον οργανισμό να αυξήσει τις άμυνες?

 

Οι Αντιοξειδωτικές Ενώσεις της Spirulina Supreme

Διάφορες φυσικές διαδικασίες του οργανισμού μας όπως ο μεταβολισμός, ιδίως η παραγωγή ενέργειας, η λειτουργία του ανοσοποιητικού, το πέρασμα του χρόνου, αλλά και εξωγενείς παράγοντες όπως το κάπνισμα, η περιβαλλοντική μόλυνση, οι τοξικές ουσίες, η ακτινοβολία, κάποια επεξεργασμένα τρόφιμα, προκαλούν οξειδώσεις, δηλαδή  κάποια άτομα χάνουν ηλεκτρόνια. Οι οξειδωτικές χημικές αντιδράσεις είναι μέρος της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού που όμως μπορεί να παράγουν και ελεύθερες ρίζες, δηλαδή ασταθείς μορφές συνηθισμένων μορίων με έλλειμμα ή περίσσευμα ηλεκτρονίων τα οποία εάν διαφύγουν από τον έλεγχο είναι ικανά να προκαλέσουν βλάβες στις πρωτεΐνες και στα λιπίδια των κυττάρων, τις κυτταρικές μεμβράνες και ο DNA. Υπό ελεγχόμενες συνθήκες ο οργανισμός παράγει ελεύθερες ρίζες για να προκαλέσουν βλάβες σε μικρόβια και ιούς που τον έχουν μολύνει.

“Όλοι έχουμε ακούσει για τα αντιοξειδωτικά τα οποία περιέχονται σε κάποια τρόφιμα, τι είναι όμως και ποια είναι η αποστολή τους στον οργανισμό?”

Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που ο σκοπός τους είναι να θυσιαστούν συμπληρώνοντας τα χαμένα ηλεκτρόνια από τα άτομα τα οποία έχουν αποσταθεροποιηθεί και έχασαν λόγω κάποιου στρες τα ηλεκτρόνια τους. Εάν τα αντιοξειδωτικά είναι λιγότερα απ’ ό,τι απαιτείται τότε προκαλείται ανισορροπία ανάμεσα στις ελεύθερες ρίζες και τα αντιοξειδωτικά η οποία λέγεται οξειδωτικό στρες και είναι υπεύθυνο για πολλές εκφυλιστικές νόσους όπως τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης και ο καρκίνος.

“Τα αντιοξειδωτικά φυσικής προέλευσης είναι η ελπίδα του σύγχρονου ανθρώπου να αμυνθεί από τούς καθημερινούς εισβολείς της υγείας του”

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά από παγκόσμιους οργανισμούς τροφίμων, βιταμίνες (όπως π.χ. η Ε) μέταλλα (όπως π.χ. Σίδηρος, Σελήνιο, Χαλκός, Ψευδάργυρος, Μαγγάνιο) αλλά και φυτοχημικές ουσίες (όπως π.χ. Φυκοκυανίνη, β- καροτένιο, ζεαξανθίνη) έχουν αντιοξειδωτική δράση και φέρουν σε ισορροπία τα μόρια που έχουν οξειδωθεί συμμετέχοντας στο οξειδωτικό στρες.

“Εν ολίγοις, οι οξειδώσεις είναι αναπόφευκτες γιατί περιλαμβάνονται στη φυσιολογική λειτουργία και άμυνα του οργανισμού αλλά είναι καταστροφικές όταν οι φυσικές μας αντιοξειδωτικές άμυνες είναι ανεπαρκείς”  

Spirulina Supreme diskia, skoni, nifades
Ελληνικής Παραγωγής Σπιρουλίνα Spirulina Supreme σε 3 μορφέςΔισκία, Σκόνη & Νιφάδες

 

Ένα φυσικό προϊόν το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ενώσεις είναι η Spirulina Supreme. Όλα αυτά τα λειτουργικά συστατικά τα βρίσκουμε στη Spirulina σε μεγάλες ποσότητες στην φυσιολογική σύνθεσή της διότι τις συνθέτει με φυσικό τρόπο για να ανταποκριθεί στις αντίξοες συνθήκες του περιβάλλοντός της συμβάλλοντας έτσι στην επιβίωσή της. Περαιτέρω οι ενώσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί από την φύση ώστε να δρουν μεταξύ τους συνεργατικά με αποτέλεσμα η επίδραση τους να είναι πολλαπλασιαστική και ασύγκριτα πιο αποτελεσματική σε σχέση με τα συνθετικά συμπληρώματα διατροφής, ιδίως τα συνθετικά αντιοξειδωτικά.

Η Spirulina Supreme παράγεται με φυσικές διαδικασίες και συσκευάζεται με ασφάλεια ακολουθώντας τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας στις Σέρρες.

 

Ιώσεις & Ανοσοποιητικό – όλη η αλήθεια

Ιώσεις & Ανοσοποιητικό – όλη η αλήθεια

 

Spirulina Supreme diskia, skoni, nifades
Ελληνικής Παραγωγής Σπιρουλίνα Spirulina Supreme σε 3 μορφές Δισκία, Σκόνη & Νιφάδες

Ιώσεις & Ανοσοποιητικό – όλη η αλήθεια. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των ερευνών, διεθνώς, γύρω απο τη δράση της σπιρουλίνας στον οργανισμό, έχουν προκύψει τα παρακάτω.

Το χρωμοφόρο φυκοκυανοβιλίνη(PCB) των κυανοβακτηρίων (όπως η σπιρουλίνα) και πολλοί τύποι μπλε-πράσινων φυκών, ένας μεταβολίτης βιλιβεντίνης, έχει αποδειχθεί ότι μιμείται την ανασταλτική δράση της NAPDH οξειδάσης της μη συζευγμένης χολερυθρίνης, πιθανώς επειδή μετατρέπεται ταχέως εντός των κυττάρων σε φυκοκυανορουβίνη, μία ένωση πολύ παρόμοια σε δομή με χολερυθρίνη. Αυτό το φαινόμενο εξηγεί πιθανώς πολλά από τα ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα που παρατηρούνται όταν η φυκοκυανίνη της σπιρουλίνας, (η εξέχουσα πρωτεΐνη σπιρουλίνας που ενσωματώνει το PCB ως χρωμοφόρο) που χορηγούνται σε μοντέλα.

Ως εκ τούτου, η κατάποση της σπιρουλίνας ή των εκχυλισμάτων σπιρουλίνας εμπλουτισμένων σε PCB μπορεί να έχει δυνατότητα ενίσχυσης της απόκρισης στο πλαίσιο μόλυνσης από ιό RNA. Η από του στόματος χορήγηση εκχυλίσματος σπιρουλίνας κρύου νερού πλούσιου σε φυκοκυανίνη έχει βρεθεί ότι μειώνει τη θνησιμότητα σε μολυσμένους με γρίπη οργανισμούς“.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά σε πολλές έρευνες για τις Ιώσεις & το Ανοσοποιητικό ότι η σπιρουλίνα απλώνει γύρω μας μία ασπίδα που προστατέυει τον οργανισμό ενισχύοντας το ανοσοποιητικό και έχει ισχυρή αντιική δράση. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό μπορεί να μας προστατέψει από ιούς και λοιμώξεις. Η άσκηση, η υγιεινή διατροφή και η μείωση του άγχους είναι κάποιοι παράγοντες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας. Προσθέστε και την σπιρουλίνα στην καθημερινή σας διατροφή και φτιάξτε μία γερή ασπίδα έναντι των ιώσεων.

Η Spirulina Supreme είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται στον τόπο μας (Σκούταρι Σερρών) ακολουθώντας όλα τα διεθνή πρωτόκολλα ασφαλείας στη παραγωγή και τη συσκευασία. Αποξηραίνετε με φυσικό και ήπιο τρόπο στον ήλιο χωρίς τη χρήση φούρνων με αποτέλεσμα να μην ανεβαίνει κατά τη διαδικασία της ξήρανσης η θερμοκρασία στο προϊόν, έτσι συντηρεί αναλλοίωτα τα συστατικά του και επειδή δεν έχει κατεστραμμένες και καμένες ύλες στη σύνθεση του, είναι πλούσιο θρεπτικά  έχει ωραία γεύση και ευχάριστη οσμή. Οι παραγωγοί και οι συνεργάτες τούς σέβονται τους καταναλωτές και φροντίζουν να φτάνει στα χέρια τους η κορυφαία ποιότητα Ελληνικής παραγωγής σπιρουλίνα.

 

↵  Επιστροφή στο κατάστημα  ↵

 

M.F. McCartyClinical potential of Spirulina as a source of phycocyanobilin

J Med Food, 10 (4) (2007 December), pp. 566-570

CrossRefView Record in ScopusGoogle Scholar

 1. Zheng, T. Inoguchi, S. Sasaki, et al.Phycocyanin and phycocyanobilin from Spirulina platensis protect against diabetic nephropathy by inhibiting oxidative stress

Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol, 304 (2) (2013 January 15), pp. R110-R120

CrossRefView Record in ScopusGoogle Scholar

 1. Romay, R. Gonzalez, N. Ledon, D. Remirez, V. RimbauC-phycocyanin: a biliprotein with antioxidant, anti-inflammatory and neuroprotective effects

Curr Protein Pept Sci, 4 (3) (2003 June), pp. 207-216

CrossRefView Record in ScopusGoogle Scholar

Y.H. Chen, G.K. Chang, S.M. Kuo, et al.Well-tolerated Spirulina extract inhibits influenza virus replication and reduces virus-induced mortality

Sci Rep, 6 (2016 April 12), Article 24253

Google Scholar

 

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Βιταμίνες

Οι βιταμίνες είναι χημικές ενώσεις, απαραίτητες για την διατήρηση ενός ζωντανού οργανισμού, ο οποίος δεν είναι σε θέση να τις συνθέσει. Δρουν ακόμη και όταν ανευρίσκονται σε πολύ μικρές ποσότητες, ενώ δεν έχουν θερμιδική αξία. Η δράση τους έγκειται στην ρύθμιση της μεταβολικής διαδικασίας και των ενεργειακών μετατροπών που συμβαίνουν στον οργανισμό.

Οι βιταμίνες ρυθμίζουν τις διάφορες αντιδράσεις του μεταβολισμού, ενώ άλλοι μεταβολίτες όπως τα λίπη, οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη αυτών των αντιδράσεων. Έλλειψη μιας βιταμίνης σταματάει τις ειδικές μεταβολικές εργασίες και μπορεί να αλλάξει τη μεταβολική ισορροπία στον οργανισμό.

Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες συμμετέχουν στη μεταφορά ενέργειας και στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών , των υδατανθράκων και των λιπών. Μερικές από τις λιποδιαλυτές βιταμίνες αποτελούν βασικό τμήμα των βιολογικών μεμβρανών και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της λειτουργικής ακεραιότητας τους.

Η Β2 λειτουργεί ως τμήμα των διαφόρων ενζυμικών συστημάτων που ασχολούνται με την οξείδωση των αμινοξέων και των υδατανθράκων και βρίσκεται σε αφθονία στο γάλα και στο ασπράδι του αβγού.

Η B6 λειτουργεί στο σχηματισμό των αμινοξέων και υπεισέρχεται σε ορισμένες διαδικασίες μεταβολισμού των λιπών και των υδατανθράκων.

Η Β12 δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη φύση και πηγές της είναι το συκώτι διαφόρων ζώων, οι καλλιέργειες διαφόρων μικροοργανισμών και η σπιρουλίνα. Η έλλειψη της βιταμίνης Β12 μπορεί να προκληθεί ακόμα από αποκλειστική χορτοφαγία ή από ασθένειες του παχέος εντέρου όπως τα εγκολπώματα και άλλες παθήσεις του λεπτού εντέρου, που επιδρούν στην απορροφητική ικανότητά του.

Η σπιρουλίνα είναι μία φυσική πηγή όλου του συμπλέγματος της βιταμίνης Β και φυσικά της πιο σπάνιας Β12. Επιπλέον η βασική πηγή της Β12 είναι οι μικροοργανισμοί του εντερικού συστήματος, την σωστή λειτουργία του οποίου ρυθμίζει η σπιρουλίνα.

Ισχυρό ανοσοποιητικό με Σπιρουλίνα

Σπιρουλίνα για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό μπορεί να μας προστατέψει από ιούς και λοιμώξεις. Η άσκηση, η υγιεινή διατροφή και η μείωση του άγχους είναι κάποιοι παράγοντες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας. Προσθέστε και την σπιρουλίνα στην καθημερινή σας διατροφή και φτιάξτε μία γερή ασπίδα έναντι των ιώσεων.

ισχυρό ανοσοποιητικό με σπιρουλίναΗ σπιρουλίνα είναι απίστευτα πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αλλά επίσης πλούσια σε σπάνια έως και μοναδικά θρεπτικά όπως οι αντιοξειδωτικες ενώσεις τα καλά λιπαρά οξέα και οι πολυσακχαρίτες.

Το α’ και το γ’ λινολενικό οξύ μαζί με τα σουλφολιπίδια, η φυκοκυανίνη τα καροτονοειδή οι ζεαξανθίνες, και ο παντοδύναμος πολυσακχαρίτης της σπιρουλίνας είναι η αιχμή του δόρατος που έχουν εδραιώσει στη κορυφή των Superfood τη σπιρουλίνα. Εξάλλου ο όρος Superfood αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί μόνο για τη σπιρουλίνα.

Αυτά τα ευαίσθητα και μοναδικά θρεπτικά συστατικά έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα, επειδή βρίσκονται μέσα σε ένα φυσικό προϊόν σε αρμονία, λειτουργούν μεταξύ τους πολλαπλασιαστικά.  Έτσι πολύ μικρές ποσότητες κατανάλωσης σπιρούλινας 1 γρ έως 5 γρ ημερησίως καταφέρνουν να  διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνουν την ικανότητά του να καταπολεμά τις λοιμώξεις από ιούς και βακτήρια, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, ρυθμίζουν τη λειτουργία του εντέρου, δίνουν ενέργεια, αντοχή και ευεξία στη καθημερινότητα μας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τροφή πάνω στη γη.

Αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης ενώ τροφοδοτεί τον οργανισμό με σίδηρο, ασβέστιο και πολλά άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, έχει αντιοξειδωτική δράση χάρη στην περιεκτικότητά της σε β-καροτένιο και περιέχει βιταμίνες Α, Κ, Ε, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β,( Β1, Β2, Β3, Β6, και Β12). Το κύριο ενεργό συστατικό της σπιρουλίνας είναι η φυκοκυανίνη, η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, παρέχοντας αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Η Spirulina Supreme είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται στον τόπο μας ακολουθώντας όλα τα διεθνή πρωτόκολλα ασφαλείας στη παραγωγή και τη συσκευασία. Αποξηραίνετε με φυσικό και ήπιο τρόπο στον ήλιο χωρίς τη χρήση φούρνων με αποτέλεσμα να μην ανεβαίνει κατά τη διαδικασία της ξήρανσης η θερμοκρασία στο προϊόν, έτσι συντηρεί αναλλοίωτα τα συστατικά του και επειδή δεν έχει κατεστραμμένες και καμένες ύλες στη σύνθεση του, είναι πλούσιο θρεπτικά  έχει ωραία γεύση και ευχάριστη οσμή. Οι παραγωγοί και οι συνεργάτες τούς σέβονται τους καταναλωτές και φροντίζουν να φτάνει στα χέρια τους η κορυφαία ποιότητα Ελληνικής παραγωγής σπιρουλίνα.

Πρωτεΐνες: απαραίτητα θρεπτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό

Πρωτεΐνες: απαραίτητα θρεπτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό

πρωτεϊνηΟι πρωτεΐνες είναι τα δομικά στοιχεία των ιστών, της επιδερμίδας, των νυχιών, των μαλλιών, η πηγή ενέργειας για τις διάφορες λειτουργίες στην καθημερινότητά μας. Μια πλήρης πρωτεΐνη αποτελείται από 20 αμινοξέα, τα οποία είναι απόλυτα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τα κύτταρα, τις ορμόνες, την ανοσολογία και τη συνολική λειτουργία του οργανισμού μας.

Πλήρεις θεωρούνται οι πρωτεΐνες που προέρχονται από το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα αβγά κτλ, λόγω της απόλυτης προσομοίωσης με τις πρωτεΐνες του ανθρώπινου οργανισμού.
Η πρωτεΐνη της σπιρουλίνας είναι η πιο πλήρης φυτική πρωτεΐνη, μη ζωικής προέλευσης που γνωρίζουμε σήμερα. Περιέχει και τα 20 αμινοξέα, μεταξύ αυτών τα 8 απαραίτητα για τον οργανισμό, τα οποία λαμβάνει αποκλειστικά από την διατροφή του.

Η Spirulina Supreme παράγεται και συσκευάζεται με υπευθυνότητα στις Σέρρες. Αποξηραίνεται με φυσικό τρόπο από τον ήλιο. είναι 100% φυσικό προϊόν, χωρίς προσμίξεις και έκδοχα.
Λόγω της ήπιας ξήρανσης έχει ωραία γεύση και ευχάριστη οσμή. Οι παραγωγοί & οι συνεργάτες τους σέβονται τους καταναλωτές και φροντίζουν πάντα να φτάνει στα χέρια τους η καλύτερη ποιότητα σπιρουλίνας.