Πώς βοηθάει η σπιρουλίνα τον οργανισμό – 13 σημεία που στηρίζει η επιστήμη

Η Σπιρουλίνα  είναι υπερτροφή η οποία συμπληρώνει με εξέχοντα θρεπτικά συστατικά την καθημερινή διατροφή.

Καταναλώνεται σε πολύ μικρές ποσότητες 1γρ-4γρ ανάλογα του σωματότυπου,

Θεωρείται κατάλληλη για τον σύγχρονο άνθρωπο της πόλης επανορθώνοντας τις επιπτώσεις της μη ισορροπημένης διατροφής που οφείλονται είτε σε λάθος επιλογές, είτε στον απαιτητικό και αγχώδη τρόπο ζωής.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της σπιρουλίνας στον οργανισμό, μετά από επιστημονικές έρευνες έχουν βρεθεί ότι είναι:

  • περιέχει πιο εύπεπτη και απορροφήσιμη μορφή πρωτεΐνης από το μοσχάρι
  • καταστρέφει καρκινικά κύτταρα (καρκινος στήθους)
  • βοηθά στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης
  • παρέχει σχεδόν κάθε βιταμίνη και μέταλλο που έχει ανάγκη ο οργανισμός κατευθείαν από τη φύση και όχι από χημική βιομηχανία.
  • παρέχει πολύ περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, καθώς και μαγνήσιο
  • βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος
  • περιέχει ουσίες που βοηθούν στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό όπως το κάδμιο, το αρσενικό κα
  • βοηθά την πνευματική απόδοση
  • προστατεύει το νευρικό σύστημα από αλλοιώσεις
  • είναι ιδανικό για ανθρώπους με χρόνιες ηπατικές νόσους καθώς και άτομα που καπνίζουν και πίνουν πολύ αλκοόλ
  • διαδραματίζει προστατευτικό ρόλο έναντι της αρθρίτιδας, του άσθματος, καρδιαγγειακών παθήσεων
  • έχει την δυνατότητα να επηρεάζει την αιμοποίηση ρυθμίζοντας την παραγωγή κυτοκινών και αντισωμάτων
  • με την επίδραση της σπιρουλίνας ενεργοποιούνται τα Τ και Β κύτταρα καθώς και τα μακροφάγα

Διαβάστε ακόμα:

Πώς καταναλώνεται η σπιρουλίνα;

Πώς καλλιεργείται η σπιρουλίνα από την Spirulina Supreme;

Αφήστε μια απάντηση